18:00

BK Sport P 05 Gul

Referat: Hällbybrunns IF svart - BK Sport P 05 Gul

Söndag kväll och ny match, denna gång på Gustavsborgsfältet där Hällby stod för motståndet. Idag fick vi verkligen se en match med 2 ansikten. Innan match pratar vi om vikten av att spela för varandra och låta bollen göra jobbet, komma ner och möta för att göra det lätt för varandra, kämpa tillbaka bollen när vi blivit av med den och så vidare.

Första halvlek startar och man märker direkt att Hällby är hetare än oss. De tar välförtjänt ledningen med både 1 och 2-0 innan vi reducerar till 2-1. Hällby gör därefter 3-1 och 4-1 och i samband med det målet får vi Jakob skadad i målet och han får utgå. Vi har då inte så många som räcker upp handen och vill gå in i mål. Det löser sig dock och spelet fortsätter. Vi gör ytterligare ett mål och Hällby sätter en frispark till 5-2 med halvlekens sista spark. Av det vi pratade om innan match fick vi se noll och intet utan det blev mest eget spring med bollen där Hällby lätt kunde bryta och istället anfalla mot oss. Det var inte särskilt mycket hemspring efter tappade bollar samt att vi inte höll våra positioner. På sidan var man nära att krypa ur skinnet :0) och Hällby går välförtjänt till pausvila i ledning.

I halvlek pratade vi om att vi måste gå in och kämpa och visa att vi ville vara på planen och att vi som mål skulle gå ut och vinna halvleken. Det var inte så mycket taktiska råd utan mer att vi skulle försöka hålla våra positioner och kämpa och hjälpa varandra. Vi gör ganska omgående 5-3 och får lite kontakt det tar sedan ett bra tag innan vi får dit 5-4 på straff trots ett kompakt spelövertag. Tiden rinner sedan iväg och matchen ser ut att sluta med Hällbyseger. Men skam den som ger sig och med ungefär 1 minut kvar så sätter vi dit 5:an och matchen ser ut att sluta oavgjort men det var inte slut där då Viktor på övertid prickar in sitt 5:e mål för kvällen på andra halvleks sista spark. Spelmässigt var andra halvlek mycket bättre inställningsmässigt det var dock fortfarande mycket spel på egen ”fot”. Då vi äger varsin halvlek så hade oavgjort varit ett rättvist resultat men som alltid är det laget som gör flest mål som vinner.

Summan av kardemumman är dock att det var urstarkt att resa sig efter första halvlek och gå vinnande ur striden det tar vi med oss till kommande matcher. Bra jobbat av alla grabbar och starkt att hålla nollan i andra halvlek.

lör 2 maj 2015, 11:00 BK Sport P 05 Gul - Hällbybrunns IF svart 2 - 6